Stižu nam ljetni dani, nema škole, počinju godišnji odmori, ali nismo smislili kako ćemo provesti te slobodne dane. Djeca su živahna, zaigrana, puna života i ne želimo da im bude dosadno, već im želimo pružiti zabavno ljeto za pamćenje. Ali kako? Logos učiteljica ima prijedlog.

 

Full cool

Ljetni program „Full cool“ za osnovnoškolce je petodnevni program pun zabave i igre. Djeca će se međusobno upoznati kroz igru, vježbati socijalne vještine, zabaviti i možda steći  neke nove prijatelje. Program je podijeljen u dvije skupine: mlađi(od 1. do 5. razreda) i stariji(od 5. do 8. razreda) kako bi zabava bila zagarantirana.

 

Što se radi

Djeca igraju igre koje možda nisu igrali ranije pa će ih koristiti i kao ideju za buduća druženja (pictionary, igra struje, dan-noć, pokvareni telefon, bjegunac u mraku, pantomime, tajna, pogodi što, pogodi što ti pišem, otkrij kodove i još puno drugih).

Radit će i zabavne aktivnosti poput igrokaza, glume, crtanja, izrade stripa, izrade mentalnih mapa, kvizova i zagonetki.

Uz obilje zabave i igre djeca će na ovom programu naučiti kako koristiti tehnike učenja, organizirati svoje vrijeme, kako se bolje koncentrirati i motivirati.

Ukratko, zabava za djecu je zagarantirana.

Više informacija o programu pogledajte ovdje.

 

Radionica „Tajne učenja“

Prije početka nove školske godine Logos učiteljica je pripremila i radionicu „Tajne učenja“ koja je nastavak knjige „Tajne učenja“ kako bi se naši osnovnoškolci pripremili za školsku godinu i nastavili ljetnu zabavu i u školi kroz učenje. Da, učenje može biti zabavno ako se znamo organizirati, koncentrirati i motivirati te ako znamo koristiti zabavne tehnike učenja.

Što se radi

Ova zabavna radionica je osmišljena tako da se prođu svi gore spomenuti elementi za zabavno i kvalitetno učenje.

Polaznici prolaze „levele“ koristeći kodove kao tajni agenti, pisanjem rime kao pjesnici i rješavanjem kvizova kao sveznalice.

Više informacija o radionici pogledajte ovdje.

 

Zašto upisati ovaj program

Cilj ovog programa je poticanje mašte i kreativnosti, podizanje samopouzdanja djeteta, stjecanje vještine timskog rada, socijalizacije te poticanje motivacije i koncentracije.

Polaznici će naučiti kako izdvajati bitno od nebitnog u tekstu i kako izraditi mentalnu mapu, a svaki polaznik dobiva poklon ( radnu bilježnicu „Blok za učenje“ i priručnik „Kako probuditi želju za učenjem“).

Na kraju, upisom u ovaj program osigurati ćete djetetu ljetnu zabavu i stjecanje vještina za kvalitetan početak nove školske godine.

 

Ovo su naši prijedlozi za zabavno ljeto za djecu. Nadamo se da smo Vam pomogli odgovoriti na pitanje „Kamo odvesti dijete za vrijeme ljetnih praznika?“.