Logos učiteljica je organizacija koja provodi jedinstven program radionica za djecu s ciljem jačanja samopouzdanja i postizanja punog potencijala kod djece.

Već deset godina uspješno ostvarujemo našu viziju, a osim odličnih uspjeha s našim mališanima možemo se pohvaliti i brojnim suradnjama s vodećim medijskim tvrtkama poput Večernjeg lista i RTL-a. Iza nas su brojni uspješni projekti poput priručnika „Tajne učenja“ i „Tajne učenja 2“, radne bilježnice za učenje školskog gradiva „Blok za učenje“ te emisija “Vesela učionica.

Naše programe pohađalo je više od 1000 djece, a rezultati programa odražavali su se u obliku boljeg školskog uspjeha.

90% naših polaznika nakon pohađanja naših radionica postiglo je bolji uspjeh u školi te su pokazali veću motivaciju za samostalno učenje kod kuće.

 Jedinstveni smo po tome što dijete sagledavamo cjelovito. Osim konkretne poduke određenog školskog gradiva djecu želimo osposobiti za samostalan rad te ih naučiti kako prepoznati i koristiti vlastite potencijale.

Naš jedinstven program temelji se na četiri segmenta koja su važna za postizanje školskog uspjeha: koncentraciji, organizaciji, motivaciji te svladavanju tehnika učenja – mentalnih mapa i mnemotehnika.

Rad na koncentraciji temelji se na posebno osmišljenim vježbama koncentracije koje potiču zadržavanje pažnje na željenom gradivu.

Rad na organizaciji temelji se na redovitoj izradi rasporeda kako bi dijete u svakom trenutku moglo kontrolirati količinu vremena i obaveza.

Rad na motivaciji temelji se na posebno osmišljenim i inovativnim motivacijskim vježbama koje se baziraju na psihoterapijskoj metodi logoterapiji. Logoterapija dolazi od riječi LOGOS koja znači smisao te se kroz ove vježbe potiče pronalaženje smisla u učenju, školi i izvršavanju školskih zadataka.

Rad kroz tehnike učenja- mentalne mape i mnemotehnike pomaže kodiranje školskog gradiva u dugoročno pamćenje.

Kroz izradu mentalnih mapa i smišljanje kodova na individualnoj razini kod učenika se potiče razvijanje kreativnosti te se u učenje unosi element igre.

Tako ono postaje zabavnije, a ujedno i kvalitetnije.

Ovaj jedinstveni program, ako se provodi kontinuirano, izravno djeluje na poboljšanje školskog uspjeha.

Osnivačica Logos učiteljice i autorica programa je Ana Kralj, mag.phil., logoterapeutkinja