Full cool praznici

Ljetni kamp u organizaciji turističke agencije Konture i Logos učiteljice

 

 

OPIS :

Neka ovi ljetni praznici budu totalno zabavni. Za zabavno i korisno provedeno slobodno vrijeme ove godine je zadužena Logos učiteljica i turistička agencija Konture. Pripremili smo program koji sadrži punooooo zabave i igre, a sve to s ciljem svladavanja tehnika učenja (mentalnih mapa i mnemotehnika) kroz igru i zabavu kako bi vaši školarci krenuli spremni u početak nove školske godine.

Kamp se održava unutar prekrasnog Amadria park kompleksa u Šibeniku (ex. Solaris) u Kids hotelu Andrija 4**** potpuno prilagođenom djeci, s punim pansionom (doručak, ručak i večera), a uključen je i prijevoz iz Zagreba te izlet u Šibenik, posjet tvrđavi Barone uz proširenu stvarnost i Sokolarski centar te ludo zabavni Aquapark Dalmatia!

Program Full cool praznika se sastoji od pet radionica. Sve su radionice odgojno-obrazovne. Svaka radionica uključuje jedan tekst / detektivsku priču, a polaznici postaju detektivi i rješavaju slučaj. Svaki slučaj zahtijeva sistematsku razradu događaja. Za svaku radionicu izrađujemo mentalne mape kako bismo polaznicima radionica otkrili tajne učenja.

ZAŠTO UPISATI OVAJ PROGRAM:

  • Vježbanje samopouzdanja
  • Vježbanje socijalnih vještina
  • Vježbanje čitanja s razumijevanjem
  • Izdvajanje bitnog od nebitnog u tekstu
  • Izrade mentalnih mapa
  • Poticanje motivacije za učenje
  • Vježbanje koncentracije
  • Svaki polaznik dobiva Blok za učenje (radna bilježnica za samostalno učenje kod kuće)
  • Svaki polaznik dobiva priručnik „Kako probuditi želju za učenjem“
  • Diploma po završetku programa

 

POLAZNICI:

Djeca od 2. do 5. razreda osnovne škole (od 8 do 12 godina )

 

TERMINI:

OD 28. 6. 2021. DO 2.7.2021.

OD 5. 7. 2021. DO 9. 7. 2021.

OD 12. 7. 2021. DO 16.7.2021

 

CIJENA:

4245 KN (minimalno 20 polaznika)

PRIJAVE NA:

ines@konture.eu

 

Program:

Dan 1: Ponedjeljak
Uskačemo u udoban bus i vozimo se za Šibenik, gdje stižemo na fini ručak. Smještamo se u sobe i počinjemo s našim zabavnim aktivnostima. Prošetat ćemo kroz Amadria Park kompleks prije večere i vidjeti koje se sve zabavne aktivnosti nude.

Na radionici ćemo se pobliže upoznati i kroz zanimljive zadatke uroniti u svijet različitih jezika i kultura. S temom ćemo se upoznati kroz tehnike učenja pomoću kojih će polaznici naučiti kako samostalno i učinkovito učiti. Tema različitosti i povezanosti različitih jezika će se protezati kroz cijeli tjedan radionica. Osim toga kroz vježbe koncentracije naučit ćemo kako se koncentrirati na temu koju proučavamo.

 

Dan 2: Utorak

Danas ćemo napraviti mali izlet u Šibenik, posjetiti Šibensku katedralu i Civita Sacra, te moderni interaktivni interpretacijski centar Šibenske katedrale gdje ćemo vidjeti kojim se alatima klesao kamen i virtualno doživjeti to klesanje, ponijeti za uspomenu očitanje toplinskog senzora svog dlana kao dokaz potencijalnoga klesarskog dara, provjeriti kako bi u izgledale naše glave na katedrali itd.

Zatim krećemo u obilazak tvrđave Barone, s proširenom stvarnosti, gdje nas pomoću tableta virtualni dječak iz 17.stoljeća vodi kroz utvrdu i priča nam svoju priču.

Izlet ćemo završiti posjetom Sokolarskom centru uz stručno vodstvo gdje ćemo se upoznati s tajanstvenim životom nebeskih lovaca – sokolova.

Nakon toga na radionici ćemo naučiti kako pomoću mnemotehnika učiti na zabavan način. Kroz mnemotehnike naučit ćemo pozdravljati i predstaviti se na različitim jezicima; francuskim, engleskim i hrvatskim. Osim toga, učiti ćemo i o povezanosti jezika/naroda i naše kulture.

Povratak u hotel, večera i noćenje

Dan 3: Srijeda
Slobodan dan.

I danas nastavljamo u vrlo zabavnom tonu na našim radionicama. Kroz zanimljiv tekst učimo kako izdvojiti bitno od nebitnog u tekstu te kako napraviti mentalnu mapu na kreativan način; kroz kodiranje teksta.
Dan 4: Četvrtak

Dan za Aquapark Dalmatia, brojni tobogani, mlaznice, prskalice i vodopadi samo su dio ove zabavne avanture. Raznoliki sadržaji i atrakcije poput izuzetno popularne “ lijene rijeke“ , velike bačve  i kids zone prostiru se na čak osam tisuća kvadratnih metara površine.

S obzirom na to da smo danas cijeli dan proveli u zabavnim avanturama u aquaparku Dalmatia gdje nas je okruživalo puno vode, nastavljamo u ovako zabavnom tonu i kroz radionice. Danas ćemo kroz mentalnu mapu naučiti kako su narodi različitih jezika u prošlosti putovali brodovima/vodom. Kroz kreativne zadatke otkriti ćemo čak i to jesu li narodi francuskog i engleskog govornog područja doputovali i do naše obale. Zatim, kako su se ovdje snašli i što ih je to dočekalo.

Dan 5: Petak
Doručak u hotelu
prijepodne radionice, bazen, šetnja i slično.

Zadnji dan radionice ćemo kroz kreativne igre koje uključuju različite tehnike učenja i vježbe koncentracije ponoviti što smo sve naučili o povezanosti jezika i kulture različitih naroda.

Nakon ručka povratak za Zagreb.
Kraj programa.
 

CIJENA: 4.245 HRK po osobi u dvo-, tro- i četverokrevetnim sobama

Uključeno u cijenu: Petodnevne intenzivne radionice s Logos učiteljicom, četiri noćenja u dvo-, tro- i četverokrevetnim sobama u Amadria Park hotelu Andrija 4* s punim pansionom (doručak, ručak i večera uključeni), prijevoz autobusom visoke kvalitete, iskusnog pratitelja putovanja, razgled Šibenika s licenciranim lokalnim vodičem, ulaznice u Šibensku katedralu i interpretacijski centar Civita Sacra, Sokolarski centar i tvrđavu Barone, ulaznicu u Aquapark Dalmatia, troškove organizacije i realizacije programa, osiguranje od odgovornosti i jamčevinu paket aranžmana, boravišnu pristojbu, PDV

Cijena ne uključuje: putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

 

UVJETI

Za rezervaciju mjesta potrebno je popuniti formular pri dnu stranice ili javiti se na ines@konture.eu ili 0976522778 i ostaviti ime i prezime te broj putnika te uplatiti depozit 30%. Po uplati primit ćete račun i ugovor o putovanju. Ostatak je potrebno uplatiti najkasnije 28 dana prije polaska. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja. Plaćanje je moguće: internet bankarstvom, općom uplatnicom, jednokratno kreditnim karticama (Visa, MasterCard). Moguće je platiti obročno, ali cijeli iznos mora biti uplaćen do navedenog roka. Rezervacija je potvrđena isključivo uz uplatu punog iznosa. Besplatan otkaz rezervacije 14 dana prije polaska.

Ako u vrijeme planiranog putovanja na snazi bude zabrana putovanja između regija ili zabrana djelatnosti hotela i povremenog prijevoza putnika, putovanje se otkazuje i putnici dobivaju povrat punog iznosa putovanja u roku od 7 dana. U slučaju potvrđene zaraze COVID19 ili samoizolacije (uz priloženu liječničku dokumentaciju i rješenje o samoizolaciji) putnik ima pravo na povrat ukupnog iznosa u roku od 7 dana od dostavljanja dokaza ili na promjenu datuma putovanja. Putnik je dužan bez odgode obavijestiti agenciju o nemogućnosti putovanja zbog zaraze ili samoizolacije. Ako putnik se ne pojavi na planirani polazak, bez da je prije obavijestio agenciju neće moći naknadno ostvariti povrat po bilo kojoj osnovi.

VAŽNE NAPOMENE: Zbog Vaše sigurnosti prije nego krenemo, autobus će biti dezinficiran, ali i za vrijeme izleta; na ulazima će biti postavljena dezinfekcijska sredstva za ruke, a svi putnici obvezni su ponijeti svoje maske koje pokrivaju usta i nos. Naše osoblje je prošlo posebnu obuku kako bi Vaše putovanje bilo sigurno i bezbrižno. Upute se mogu promijeniti do polaska, prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Također, putujemo u malim grupama, a za vrijeme održavanja radionica poštovat ćemo sve propisane epidemiološke mjere poput držanja distance, dezinfekcije ruku i ondje gdje nije moguće držati distancu nosit ćemo zaštitne maske.