Kada smo pitali djecu što je množioničar, odgovori su uvijek bili zanimljivi i maštoviti kako to kod djece i biva. Tako smo saznali da je množioničar osoba koja  najbolje množi u razredu, osoba koja voli matematiku i množenje ili da je to broj kojim se množi. Jasno nam je svima da ima veze s množenjem, ali kakve točno veze ima?

Ah, ta tablica množenja! Najveća briga drugašića, malo manja briga starijih đaka, ali svejedno briga! Kako samo naučiti sve te umnoške i to još napamet?! Nema nikakvog reda, samo pamti brojeve, jer svi kažu trebat će ti! Ma bitno je meni samo da ja to naučim u drugom razredu, a to ionako više nećemo spominjati kasnije. Pa nije valjda da se isto gradivo uči i kasnije! Ili?? Od te tablice, učenike bole glavice!

Da barem netko izmisli lakši način učenja tablice množenja, i zabavniji, dakako. To bi svima olakšalo muke i đacima i učiteljima i roditeljima. Na svu sreću, netko je već prepoznao ovaj problem i odlučio ga riješiti na što kreativniji način! Množenje i zabava? Ma nemoguće!

Ali svakako je moguće. Logos učiteljica ima rješenje, a to je naš Množioničar. Radi se o zabavnoj i edukativnoj igri koja se igra poput igre memory, a usput se uči i množenje. Zabavna je za sve uzraste, odnosno i učenike koji su već završili drugi razred. Naše iskustvo je pokazalo da učenici uživaju u ovoj igri i uvijek se ugodno iznenade kako čak i matematika može biti zabavna. Ukoliko učenici nisu najbolji u množenju, ovo je prilika za njih da nauče tablicu množenja bez straha!

 

Ukoliko želite znati više o našoj radionici Množioničar javite nam se na mail info@logosuciteljica.hr

Posebno pozivamo učiteljice da prijave svoje učenike na ovaj turnir i otkriju množioničare u razredu!