Postoje li zaista tajne učenja? Ako da, zašto nam ih nitko nije otkrio? Zašto kriti nešto što nam svima može pomoći?

Ukoliko tražite odgovore na ova pitanja, tu je Logos učiteljica i ona ih otkriva za vas! Sigurno se pitate tko je taj koji krije svu mudrost i postoji li čarobni štapić kojim svoje dijete natjerati na učenje. Nažalost čarobnog štapića nema, ali ima nešto još bolje, a to su naše vještine učenja koje vam mogu pomoći pri učenju za bilo koji uzrast ili gradivo.

Kažu da bez muke nema nauke, a i mi se dijelom slažemo, osim što vas ne čeka nikakva muka već mali trikovi koje morate usvojiti. Poznato je da trebamo uključiti nekoliko faktora da bi učenje bilo učinkovito, a to su motivacija, dobra organizacija, koncentracija i primjena tehnika učenja. Kada ovi faktori zajedno djeluju, uspjeh je neizbježan.

Dosadno teorijsko gradivo znamo kako organizirati u smislene cjeline i popratiti mnemotehnikama (tehnikama koje nepoznate pojmove povezuju s poznatima) te ih tako kodirati u pamćenje. Za učenje nije samo potrebno znati pamtiti, potrebno je i dobro se organizirati kako bi počeli učiti na vrijeme i stigli kvalitetno obraditi sve što je pred nama. Naravno, tome svemu treba kraljica učenja, koncentracija, bez koje sav trud pada u vodu.

Kampanjsko učenje je ono čemu mnoštvo učenika pribjegava pa im to polako prelazi i u praksu. Učenje je cijeli proces koji trebamo savladati kako bismo postali bogatiji za znanje. Želimo da, kada već učimo, znanje ostane dugoročno, a ne da nestane nakon odgovaranja ili ispita. Zato je u učenje potrebno uložiti trud i savladati spomenute trikove.

099 - DSC_9015

Ako vam se čini da ste u tekstu pronašli svoje dijete ili samo želite obogatiti njegove vještine, pozivamo vas da sudjelujete na našoj edukaciji pod nazivom „Tajne učenja“ i otkrijete što se to zapravo skriva iza tih tajni.

Više o radionici pogledajte na linku ovdje .