Tehnologija je do danas vrlo napredovala. Roditelji često zamjeraju djeci ako previše vremena provode pred televizijom, računalom ili na mobitelu i svakodnevno oko toga vode bitke s njima. Iskoristite njihovo oružje protiv njih!

U moru aplikacija pronašli smo i neke zaista korisne za učenje i školu. Ako učenje (kao nešto što se djeci često ne da) povežemo s tehnologijom (oko koje se često svađamo) spojit ćemo ugodno s korisnim! Donosimo vam popis nekih korisnih aplikacija.

 

Korištenjem aplikacije Duolingo istovremeno učite/ponavljate dva jezika, zato što riječi i rečenice prevađate na engleski jezik.

 

Kao vježba koncentracije izvrsno vam može poslužiti aplikacija Word snack. Ponuđena su vam ispremještana slova od kojih trebate složiti riječi.

 

 

Već smo spomenuli da učenje i zabava mogu postati sinonimi. Aplikacija Kahoot omogućuje vam da provjerite svoje znanje rješavanjem raznih kvizova koji su dostupni u sklopu aplikacije. Osim zabavnih kvizova ponuđeni su vam i mnogi vezani uz školu, a dobro je to što možete kreirati i vlastiti kviz!

 

Domaća tvrtka Photomath napravila je istoimenu aplikaciju koja olakšava rješavanje matematičkih zadataka. Ako usmjerite kameru prema zadatku aplikacija će vam ponuditi rješenje i objasniti postupak rješavanja zadatka, korak po korak. Starija verzija aplikacije mogla je prepoznati samo tiskane znakove, no novija verzija prepoznaje vaš rukopis. Primarna svrha aplikacije je približiti matematiku učenicima i postići da ju razumiju. Moramo spomenuti da uz pomoć Photomatha nije moguće riješiti baš svaki matematički zadatak, no aplikacija se i dalje razvija.

 

Microsoft onenote digitalna je bilježnica u koju možete crtati i voditi bilješke. Sve zapisano pohranit će vam se na mobitelu.

 

Dictionary.com digitalni je rječnik (englesko-engleski) koji vam osim objašnjenja riječi pokazuje i njihovu etimologiju. Uz svaki je pojam priložen i audiozapis, kako biste mogli čuti i vježbati i izgovor. Aplikaciju je moguće nadograditi pa tada možete učiti i medicinske i znanstvene termine, fraze, žargon, a kao jedna od opcija nadogradnje aplikacije ponuđena je i enciklopedija.

 

 

Školska e-knjiga digitalni je sustav za proučavanje namijenjen nastavnicima i učenicima, a omogućuje preuzimanje udžbenika za srednje i osnovne škole te preuzimanje priručnika za nastavnike. Digitalni su udžbenici obogaćeni 3D modelima, animacijama videozapisima i galerijama slika. Nastavnicima su omogućeni i alati i aplikacije za izradu kvizova, ispita, bilješki, dodavanje sadržaja i dokumenata.